Film

Skribent

Richard Hammar

28 mars 2017 | 15:00

Kul liten detalj vi alltid missat i "Jurassic Park"

Det är 24 år sedan "Jurassic Park" gick upp på bio och även idag upptäcker man nya små detaljer vi har förbisett.
Alltid är det kul när smådetaljer i filmer upptäcks vare sig de är med flit eller inte. Ibland blir vi överraskade och ibland får vi oss ett skratt.

Senaste är från "Jurassic Park", där någon verkar (riktigt noggrannt) suttit och kollat igenom filmen, det tog trots allt bara 24 år. Tid spenderad väl eller hur?

Den lilla detalj vi missat upptäcktes hos Buzzfeed och det ligger en viss humor i det.

John Hammond (Richard Attenborough) skapade den kända parken som vi omgående blev förälskade i. Men redan tidigt i filmen finns det tydligen tecken på att Hammond är något skruvad och gav indikationer till att det hela skulle gå åt skogen. Se bilden nedan:Nämligen att hälla upp champagne i vanliga dricksglas när det står champagneglas knappt en meter bort, tre också för den delen! Galning, eller hur!?

Om vi minns rätt blir Hammond tillfrågad om hjälp när han tar fram champagnen och han svarar komiskt nog, "Nej nej, jag vet hur man hittar i ett kök".

Frågan är om detta bara var en miss av produktionsteamet eller om det på ett lömskt sätt var meningen, hur som helst en kul liten detalj.

Sagan om John Hammonds dinosaurier fortsätter nästa år med "Jurassic World 2".
| 28 mars 2017 15:00 |