Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2017 | 20:00

Nu börjar inspelningen av ”Jurassic World 2”

Bryce Dallas Howard delar med sig av en första bild från inspelningen. (Spoilervarning: det är en stol.)
”This is not a drill.” Inspelningen av ”Jurassic World 2” har äntligen kommit igång. Vi får räkna med en rejält emotsedd uppföljare, då förra filmen - ”Jurassic World” från 2015 - gick och blev en av tidernas mest inkomstbringande. 

Vad det ska handla om? Några få detaljer är kända. Bland annat att militären intresserar sig för filmens dinosaurier. Andra källor har sagt att teknologin bakom kloningen sprider sig till fler företag, vilket innebär att nya monster ploppar upp världen över. Det kan bara leda till kaos så småningom…

Vad som är säkert är att Bryce Dallas Howard kommer tillbaka. I ”Jurassic World” spelade hon den stiffa affärskvinnan Claire, som sprang från en T-Rex i högklackat och slängde käft med Chris Pratts raptor-tränare. Howard har lagt upp en första bild från inspelningen på Instagram. Tyvärr kan vi inte utläsa några speciellt häftiga spoilers här:


Colin Trevorrow regisserade förra filmen, och tvåan görs av J.A. Bayona, senast aktuell med fantastiskt emotionella ”Sju minuter efter midnatt”. Bayona har tidigare sagt hur såld han blev på Colin Trevorrows idé för uppföljaren:

- Jag tror att det svåraste med att göra den femte filmen i en serie är hur man går tillväga för att ta in nya saker, men fortfarande visa respekt för det som har kommit tidigare. Colin gjorde ett fantastiskt jobb med att hitta den balansen. Jag blev rätt förvånad när han pitchade den här historien för mig, för den tar handlingen till platser vi inte fått se förut, samtidigt som den behandlar några av de viktigaste elementen från föregångarna.

”Jurassic World 2” - som troligen lär byta titel inom kort - får biopremiär sommaren 2018. 

I höstas blev det bekräftat att det finns planer på en "Jurassic World 3".
| 24 februari 2017 20:00 |