Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 december 2016 | 15:30

"Jurassic World 2" ska bli "kul"

Regissören Juan Antonio Bayona teasar vad vi kan vänta oss av uppföljaren.
Colin Trevorrows "Jurassic World" var en fullt duglig popcornrulle, som dessutom gick och blev en av tidernas största biosuccéer. Inför uppföljaren har "A Monster Calls"-regissören Juan Antonio Bayona tagit över tyglarna (Trevorrow är ju upptagen med "Star Wars: Episode IX"), och i en intervju med The Playlist berättar han vad vi kan vänta oss:

- Efter att ha gjort "The Impossible" och "A Monster "Calls" så kände jag: "Nu vill jag ha kul! Så vi gör en dinosauriefilm med Spielberg!". Det är fantastiskt men samtidigt så är det en massiv film, mycket större än den senaste i serien.

Bayona planerar också att förnya serien så mycket han kan:

- Jag tror att det svåraste med att göra den femte filmen i en serie är hur man går tillväga för att ta in nya saker men fortfarande visa respekt för det som har kommit tidigare. Så det är en balansgång mellan nytt och gammalt. Jag tycker att Colin gjorde ett fantastiskt jobb i den första filmen med att hitta den balansen mellan vad folk förväntar sig och helt nya grejer. Jag blev rätt förvånad när han pitchade den här historien för mig också, för den tar handlingen till platser vi inte fått se förut samtidigt som den behandlar några av de viktigaste elementen från föregångarna och gör något viktigt av dem. Jag tyckte att det var väldigt intressant. Det är andra kapitlet i en trilogi, så handlingen kommer att få publiken att längta efter mer också.

"Jurassic World 2" får premiär den 8:e juni år 2018.

Var tycker du Bayona ska ta "Jurassic"-serien?
| 27 december 2016 15:30 |