Film

Skribent

MovieZine

3 januari 2018 | 07:40

Juliette Binoche till Göteborg Film Festival 2018

Franska filmstjärnan Juliette Binoche är årets mottagare av Honorary Dragon Award på Göteborg Film Festival.
Skådespelaren besöker Göteborg Film Festival för att ta emot hederspriset samt hålla en Master class i början av februari. Binoche har även bidragit till festivalens Bergmanfokus med att välja "Scener ur ett äktenskap" till en retrospektiv.

Med roller i "Varats olidliga lätthet", 2Den engelska patienten", "Frihet – den blå filmen" och "De älskande vid Pont-Neuf" tog hon tidigt plats som en av de allra främsta. Nu med omkring 70 filmroller bakom sig är Juliette Binoche en av vår tids största skådespelare, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

– Först och främst vill jag tacka Göteborg Film Festival för det här hederspriset! Jag tar det som en blinkning, en klapp på axeln eller rentav som en kram! Det är nästan så jag vill säga att jag hoppas att priset inte är alltför allvarligt menat. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får arbeta med det jag gör, att jag fortfarande har lyckan att känna samma passion för mitt yrke men också att jag får känna att jag har mycket kvar att lära, säger Juliette Binoche.

Juliette Binoche besöker Göteborg Film Festival 2-4 februari och kommer att motta hederspriset på Dragon Award-galan den 3 februari. Festivalen kommer även att visa en retrospektiv på ett urval filmer ur Juliette Binoches filmografi.
 
Binoche är just nu bioaktuell i "Let the Sunshine In".
 
 
Som tidigare informerats kommer Alicia Vikander ta emot festivalens nordiska hederspris, Nordic Honorary Dragon Award.

På tisdag, den 9 januari, släpps hela programmet för årets Göteborg Film Festival.
| 3 januari 2018 07:40 |