GIFF 2018

Skribent

MovieZine

8 december 2017 | 10:15

Alicia Vikander kommer till Göteborg Film Festival 2018

Göteborg Film Festival presenterar 2018 års mottagare av Nordic Honorary Dragon Award. Alicia Vikander gästar festivalen med nya dramat "Euphoria".
Alicia Vikander kommer till festivalen för att ta emot hederspriset samt närvara vid den nordiska premiären av Lisa Langseths ”Euphoria” som visas inom tävlan.

– Det känns otroligt fint att hedras av festivalen och att få ta emot det här priset samtidigt som ”Euphoria” äntligen når den svenska publiken. Att arbeta med Lisa igen har varit en ynnest. Lisa berättar historier som ingen annan riktigt vågar sig på, men som känns äkta och nära om ämnen alla kan relatera till. ”Euphoria” är extra speciell för mig då det är den första filmen jag är med och samproducerar. Den har en distinkt kvinnlig röst, späckad med kvinnlig talang på båda sidor om kameran, säger Alicia Vikander.

– Med sin konstnärliga precision och unika filmiska närvaro har Alicia Vikander på kort tid utmärkt sig som en av filmhistoriens stora svenska skådespelare. Oavsett om hon spelar drömmande receptionist, romantisk robot eller plågad konstnär skänker hon alltid liv och nyansrikedom till sina rollfigurer. Tolkningen av Ines i ”Euphoria” är ett utmärkt exempel på hur hon med intelligens, skärpa och känslighet inför det mänskliga livets villkor förmår öppna existentiella djup i filmscener som genast blir oförglömliga, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.
 
 
”Euphoria” är Lisa Langseths engelskspråkiga debut och i rollistan finns förutom Vikander skådespelare som Eva Green, Charlotte Rampling och Charles Dance. Filmen får sin nordiska premiär i Nordic competition på Göteborg Film Festival - vinnaren får ett av världens största filmpriser med en prissumma på en miljon kronor.
 
Göteborg Film Festival pågår mellan 26 januari - 5 februari.
| 8 december 2017 10:15 |