Film

Skribent

MovieZine

10 mars 2020 | 11:00

Josh Boone: "The New Mutants" klarade sig utan reshoots

Frågan är om det är ett gott eller dåligt tecken?
Regissören Josh Boone förnekar att kommande "The New Mutants" skulle ha genomgått reshoots.

Den första trailern kom hösten 2017 och premiären var satt till april 2018. Men först två år senare är X-Men-spinoffen redo att släppas. Rapporter på nätet har sagt att filmen behövde kompletterande inspelningsdagar, inte minst för att lägga mer fokus på skräck.

Men enligt Boone har "The New Mutants" inte förändrats något på två år. Han säger till EW.com:

- Alla säger att vi har gjort reshoots! Vi har aldrig gjort några reshoots. Och jag ska säga detta: hade inte sammanslagningen (mellan Disney och Fox) skett, hade vi antagligen gjort reshoots på samma sätt som alla filmer gör. Vi kunde inte för när affären var på plats, hade alla blivit äldre.
 
 
John Boone påpekar helt korrekt att "alla" storfilmer går igenom kompletterande inspelningsdagar. Ofta handlar det om att förtydliga storylines eller göra mer av något som testpubliken gillade. Att "The New Mutants" inte hade chansen, kan verka oroväckande. Speciellt som det talades om att filmen "inte var tillräckligt läskig".

Skådespelerskan Maisie Williams, som spelar en av filmens unga mutanter, vill dock lugna fansen:

- Det är exakt den film vi ville göra. Jag blev nervös när de började tala om reshoots, eller att klippa om filmen till något helt annat.
 
 
"The New Mutants" får svensk biopremiär 8 april.
| 10 mars 2020 11:00 |