Film

Skribent

Jakob Åsell

28 juni 2020 | 13:00

Josh Trank lämnar sociala medier efter bråk med nättroll

Gränsen är nådd för den hånade regissören bakom "Capone" och "Fantastic Four".
Josh Trank, regissören som jagades ur Hollywood efter floppen "Fantastic Four" (2015) är åter i blåsväder på internet då hans senaste film, Sverigeaktuella "Capone" ratas av såväl publik som kritiker. Regissören själv ska trots hånen vara nöjd med filmen, som skildrar gangsterkungen Al Capone som sjuk och sliten vid sin sista tid i livet. Som MovieZine tidigare har skrivit säger han sig inte bry sig om den låga procenten positiva recensioner på Rotten Tomatoes;
 
– Inte ens de värsta recensionerna får mig att känna skam. De får mig att känna att jag är på rätt spår, säger regissören i en intervju med IndieWire.
 
MovieZines recensent Viktor Jerner gav "Capone" en 2:a i betyg med motiveringen: 
 
"En beundransvärt antikommersiell film. Problemet är att bara att den inte på långa vägar lever upp till sin potential."
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu tycks dock regissörens belackare till slut ha tagit sig in under huden på honom. Josh Trank har själv varit aktiv på sociala medier under marknadsföringen av "Capone" där han även har öppnat upp om floppen med "Fantastic Four" genom några "sista ord" om filmen. Men responsen har varit tuff då regissören har fått ta emot hån och negativa kommentarer på Instagram, vilket han själv har bemött.
 
Twitter publicerade en användare skärmbilder av den uppretade filmskaparens motangrepp mot sina "haters" samt ett inlägg där regissören manade trollen att "uträtta något intressant med sina liv" istället för att sprida hat och dynga på nätet. Regissören har sen dess lämnat sociala medier, vilket av vissa har firats som en seger medan andra användare har sympatiserat med regissören och anklagat de som tvingat bort honom för nätmobbing.
 

Läs även: Josh Trank bryr sig inte om du ogillar "Capone"

| 28 juni 2020 13:00 |