Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2020 | 12:00

Josh Trank bryr sig inte om du ogillar "Capone"

"Fantastic Four"-regissörens nya film sågas av både kritiker och tittare. "Jag är stolt över den."


Josh Tranks Sverigeaktuella ”Capone” får inte mycket kärlek av kritikerna eller publiken. Filmen ligger på 42% ”Fresh” på Rotten Tomatoes, med publiksnittet ännu lägre: 31%.

Trots det verkar regissören mer än nöjd med sin film, som skildrar gangsterkungen Al Capone som sjuk och sliten vid sin sista tid i livet. Trank har sagt i en intervju med Indiewire att han älskar filmen oavsett:

- Jag vill inte säga att jag inte är förvånad. Det var svårt att förutse vad reaktionerna skulle bli, för själv älskar jag filmen djupt. Jag är så stolt över den. Det finns inget som någon kan säga som kommer få mig att älska den mindre.
 
 
Josh Trank har inte haft det lätt sedan hans ”Fantastic Four” kom ut 2015. Filmen klipptes om av studion, och slaktades sedan av både kritiker och fans. ”Capone” är dock annorlunda - filmen är inte en franchise gjord på beställning, utan ett personligt passionsprojekt för Trank.

- Men inte ens de värsta recensionerna får mig att känna skam. De får mig att känna att jag är på rätt spår (…) Det ska vara en ful och obekväm film. Om det gör dig arg, så antar jag att den funkar. Det stör mig inte. Jag bryr mig inte om procenten på Rotten Tomatoes, säger han.
 
 
MovieZines recensent Viktor Jerner ger "Capone" en 2:a i betyg med orden:

”Vare sig filmen har något att säga och i så fall vad det skulle vara, är också minst sagt grumligt (…) Det ekar det tomt under ytan. De flesta av filmens trådar mynnar inte ut i något särskilt utan förblir hängande även när eftertexterna rullar.”
 
"Capone" släpps digitalt på måndag 8 juni.
| 5 juni 2020 12:00 |