Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2015 | 14:00

Josh Hartnett ångrar att han nobbade Batman

Skådespelaren blev också erbjuden roller som Superman och Spider-Man. Istället drog han sig tillbaka.
Minns ni Josh Hartnett? Den amerikanske skådespelaren är just nu högaktuell i skräckserien "Penny Dreadful", men på filmfronten har det varit desto mer glest med jobb. Senast han syntes på bioduken var 2007, då i rysaren "30 Days of Night". 

Detta trots att han runt millennieskiftet spåddes en lovande karriär, efter filmer som Michael Bays "Pearl Harbor" och Ridley Scotts "Black Hawk Down". Vad hände?

I en intervju med Playboy förklarar Hartnett varför han tackat nej till flera stora roller - bland annat missade han chansen att spela ikoniska superhjältar som Spider-Man, Batman och Superman. 

- Det var intensivt att bli känd över en natt. Jag kände att jag inte kunde lita på någon människa eller deras motiv. Jag spenderade mycket tid hemma i Minnesota, gjorde smalare filmer och slutade jobba ett tag.

Mest ångrar han att han inte tog chansen att jobba med Christopher Nolan, när möjligheten dök upp.

- Folk gillar inte att få ett nej. Jag lärde mig min läxa när Nolan och jag pratade om Batman, och jag förklarade att det inte var något för mig. Sen ville han inte ha med mig i "The Prestige", istället hyrde de in deras Batman (Christian Bale) och min flickvän vid tillfället (Scarlett Johansson). Då insåg jag att jag borde försökt få en bättre relation med Nolan, som är otroligt cool och begåvad. 

- Jag var rädd för att bli satt i ett fack som skådespelare, men se bara på Christian Bale som gått vidare och gjort så mycket sedan dess. Varför kunde jag inte se det då?
| 18 april 2015 14:00 |