Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 maj 2016 | 10:30

Josh Gad berättar äntligen om kommande "Skönheten och Odjuret"

Exklusivt: skådespelaren bakom Le Fou avslöjar vad vi kan se fram emot i Disneys kommande sagofilm.
Med filmer som "Berättelsen om Askungen", "Djungelboken" och "Maleficent" tolkar Disney om sina populära animerade klassiker till storslagna spelfilmer. Trenden har bara börjat: nästa år kommer "Skönheten och Odjuret" med bland andra Emma Watson.Än har vi inte sett eller hört så mycket om filmen, men när jag fick en chans att fråga ut skådespelaren Josh Gad, är han övertygad om att publiken kommer älska vad "Dreamgirls"-regissören Bill Condon har gjort.

- Jag tror att den kommer få folk att smälla av. Om du är ett fan av originalfilmen, så kommer du älska det här! Det är en förlängning av allt det som folk blev förälskade i. Och om du aldrig ens har sett den animerade filmen och är en entusiastisk nykomling, så är det den slags storslagen film som inte görs i Hollywood längre.

- Musikalnumren har tolkats om av vår fantastiske regissör Bill Condon och hans team. Vi fortsätter på traditionen av sådana otroliga live-action-adaptioner som "Djungelboken" eller "Maleficent", på det sättet att vi tar det som fanns förut och bygger vidare på det, på ett rikt och vackert sätt.

Karaktären som Josh Gad spelar är Le Fou, som vi minns som sliskige Gastons klantige tjänare. Men även där finns utrymme för en nytolkning, säger Gad till MovieZine.

- Med alla karaktärer var det viktigt att inte bara upprepa vad de gjorde i den animerade filmen. Spelfilm ger mer möjlighet till nyanser. Det gav oss möjligheten att utforska alla karaktärer, även Le Fou, på nytt. Det finns en intressant dynamik mellan honom och Gaston, och jag längtar tills folk får se det nästa vår.


Le Fou.

Josh Gad är bioaktuell som en av rösterna i "The Angry Birds Movie". Disneys "Beauty and The Beast" kommer på bio i mars 2017.
| 11 maj 2016 10:30 |