Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 januari 2024 | 19:00

Jordan Peele producerar psykologiska skräckfilmen "Goat" med Marlon Wayans

Oscarsvinnaren Jordan Peele fortsätter att mata skräckfansen. Nu producerar han skräckfilmen ”Goat” med ”Scary Movie”-stjärnan Marlon Wayans i huvudrollen.
Medan vi spänt väntar på nya skräckmästaren Jordan Peeles fjärde film, som på grund av strejken blivit framflyttad på obestämd tid, så kan vi se fram emot skräck som åtminstone är producerad av Oscarsvinnaren, vilket är ett gott tecken.
 
Nu är det klart att komikern och skådespelaren Marlon Wayans ska spela huvudrollen i psykologiska rysaren ”Goat” om en lovande atlet som bjuds in att träna med en sportstjärna som ska gå i pension.
 
Deadline skriver att medan man provfilmar för att hitta rätt skådespelare till rollen som den unga atleten så har Wayans varit förstahandsval för rollen som veteranen. Wayans blev känd via TV-serien ”The Wayans Bros.” och flera av brodern Keenen Ivorys komedier, inklusive ”Scary Movie” 1 och 2.
 
Han har på senare åren varit alltmer aktiv, med flera standup-specialer och ”The Curse of Bridge Hollow” (2022) men även mer dramatiska roller i filmer som ”Respect” (2021) och ”Air” (2023). Han har medverkat och gjort flera skräckparodier men ”Goat” blir hans första seriösa film i genren.
 
För regin står Justin Tipping, som tidigare gjort indiedramat ”Kicks” (2016) samt regisserat avsnitt av serier som ” Black Monday”, ”The Chi”, ”Flatbush Misdemeanors”, ”Joe Vs Carole” och ”Dear White People”.
 
Peele har förutom egna filmer även producerat ”BlacKkKlansman” (2018), ”Candyman”-remaken (2021) och senast animerade ”Wendell & Wild” (2022) så hans närvaro lovar alltid gott. Han ska även producera en remake av Wes Cravens ”The People Under the Stairs” (1991).
| 16 januari 2024 19:00 |