Film

Skribent

Viktor Eriksson

16 november 2023 | 21:45

Remaken av den klassiska 90-talsskräckisen har hittat sin manusförfattare

Nyversionen av “Ondskans Hus”, “The People Under the Stairs”, kommer att skrivas av manusförfattaren bakom “Doom Patrol” och “Night Sky”.
Den Jordan Peele-producerade remaken av “Ondskans Hus”, eller “The People Under the Stairs” som den heter på originalspråk, har nu hittat sin manusförfattare: Ezra Claytan Daniels, rapporterar Deadline. Han har tidigare skrivit manus till tv-serierna “Doom Patrol” och “Night Sky” och samarbetat med Peele på berättelseantologin Out There Screaming.
 
Originalfilmen "Ondskans hus" släpptes 1991 och skrevs och regisserades av Wes Craven. Den handlar om en fattig ung pojke som blir instängd i ett fästningsliknande hus ägt av ett mystiskt par. Filmen har flera gånger hyllats för sin skildring av gentrifiering och klasskrig. Och Jordan Peele tycks ju onekligen gilla filmer med starka samhällsteman. 
 
Remaken av “Ondskans Hus” tillkännagavs redan under 2020 men uppges fortfarande vara tidigt i utvecklingen. Jordan Peeles produktionsbolag Monkeypaw Productions planerar fortfarande att släppa två, ännu okända, filmer under 2024 varav en regisseras av Jordan Peele själv.
 
| 16 november 2023 21:45 |