Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 september 2023 | 20:40

Johnny Depp behöver inte Hollywood längre - tjänar rekordsummor på nytt kontrakt med Dior

För vem vill inte lukta som en 60-årig sliten rockpirat?
Johnny Depps skådespelarkarriär kraschade när hans exfru Amber Heard anklagade honom för våld i hemmet. Depp stämde Heard för förtal och vann efter en uppmärksammad rättegång 2022. Men vid det laget hade han redan förlorat flera stora filmjobb - som Grindelwald i "Fantastiska vidunder" och Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean".
 
- Om jag kände mig bojkottad av Hollywood? Ja, man skulle nog behöva sakna puls för att inte känna att det här bara var ett konstigt skämt. Men känner inget större behov av Hollywood längre, sa Depp i Cannes i våras.
 
Och han behöver knappast deppa för att rollerna stannat av. Depp har inte synts i en stor biofilm sedan 2018, men modehuset Dior ser till att fylla på bankkontot.
 
 
Depp har hyllat det franska modehuset för att de aldrig svek honom eller tvivlade på hans oskuld under rättegången. Han har nu skrivit ett nytt kontrakt värt 20 miljoner dollar med Dior för att fortsätta marknadsföra doften Sauvage i tre år till.
 
Han har varit Diors ansikte utåt sedan 2015 - och gjort Sauvage till världens populäraste herrdoft!
 
Det här blir det största kontraktet någonsin för en doft för män, skriver Unilad. Robert Pattinson har ett kontrakt värt 12 miljoner dollar för att marknadsföra Dior Homme. Brad Pitt tjänade 7 miljoner dollar för att sälja Chanel No. 5.
 

I veckan släpptes den senaste reklamfilmen för Sauvage med Depp i centrum. Det är hans första reklamjobb för Dior sedan rättegången:
 
- Jag har varit så rörd och stolt över deras stöd. Ingen gör så, förutom Dior, som trodde på mig från början till slut. Jag kommer alltid att stå i skuld till dem, säger Depp till GQ.
 
Skådespelaren Johnny Depp fyllde 60 i somras. Om du har saknat att se hans nuna på bioduken så dröjer det faktiskt inte länge nu. I höst är han Sverigeaktuell igen med det franska kostymdramat "Jeanne du Barry" (biopremiär 3 november). Härnäst ska han regissera - det blir en biopic om konstnären Amedeo Modigliani med Al Pacino i huvudrollen.
 
Se trailern till Depps nya film "Jeanne du Barry":
 
| 10 september 2023 20:40 |