CANNES 2023

Skribent

Jonna Vanhatalo

18 maj 2023 | 09:15

Cannes har kickstartat med en kontroversiell Depp i täten

"Jag känner mig inte bojkottad, eftersom jag inte tänker på det. Jag känner inget större behov av Hollywood längre", berättar stjärnan i Cannes.
I tisdags invigde Maïwenns kostymdrama "Jeanne du Barry" filmfestivalen, och mängder av kändisar, som till exempel Helen Mirren, Uma Thurman, Naomi Cambell, Michael Douglas och Catherine Zeta Jones, var på plats. Även filmens huvudperson Johnny Depp närvarade. Frågan alla nu ställer sig är om han äntligen är tillbaka?
 
Filmen kallas för Johnny Depps comeback, sedan han mer eller mindre svartlistats av Hollywood efter rättsskandalerna och anklagelserna om misshandel. Depp själv känner inte igen sig i beskrivningen och säger på presskonferensen dagen efter galapremiären:
 
- Vadå comeback? Jag gick aldrig någonstans. Och kom således inte tillbaka. Folk slutade ringa, men jag var där hela tiden.
 
Johnny Depp anländer på röda mattan med regissören Maïwenn. Foto: Cannes Film Festival
 
Många av frågorna handlade om Depps första stora roll sedan skandalerna, och hur det kändes att ta revansch. Han var inte helt bekväm över att fokus låg på honom och hans person, och försökte styra in samtalet på filmen och hans gestaltning av kung Ludvig XV. Men på frågan om han faktiskt är bojkottad av Hollywood svarade han:

- Om jag kände mig bojkottad av Hollywood? Ja, man skulle nog behöva sakna puls för att inte känna att det här bara var ett konstigt skämt. När man blir ombedd att säga upp sig från en film, på grund av något som bara är ett gäng vokaler och konsonanter, som svävar i luften... Men om jag känner mig bojkottad nu? Nej inte alls. Jag känner mig inte bojkottad, eftersom jag inte tänker på det. Jag känner inget större behov av Hollywood längre.”
 
Depp fick också frågan om ifall han vill säga  något till dem som inte vill se honom här på festivalen. Han svarade:

- Om någon tycker att jag inte borde vara här, så får de tycka det. Jag är här.
| 18 maj 2023 09:15 |