Film

Skribent

Tobias Andersson

26 maj 2023 | 22:01

Bekräftat: Det blir en ”John Wick 5”

Nyheten kom kanske inte som någon överraskning. Actionfranchisen har ju blivit en enorm succé och flertalet spinoffs ska också utöka universumet.
Totalt har följetongen om Keanu Reeves skallkrossande lönnmördare dragit in över en miljard dollar världen över, och den senaste ”Chapter 4” har hittills skramlat samman hela 426 miljoner dollar i intäkter. Det är verkligen ingen liten bedrift för Lionsgate och filmernas medverkande. All adrenalinfylld action och de snyggt koreograferade slagsmålsscenerna har gjort att ”John Wick”-filmerna verkligen övertygat de actionfrälsta biobesökarna.
 
Som sagt! – det kommer inte som någon överraskning att ett femte kapitel i filmföljetongen nu är på väg. Det var snarare en fråga om när det skulle utannonseras. När produktionsbolaget Lionsgate presenterade sina senaste säljresultat meddelade deras producent Joe Drake detta:
 
– ”Ballerina” är den första spinoffen som släpps nästa år. Tre till är också under utveckling, inklusive ”John Wick 5” och tv-serien ”The Continental”, skriver sajten Comicbook.
 
I den tidigare bekräftade spinoffen ”Ballerina” får vi följa Ana de Armas lönnmördare och i prequelserien ”The Continental” ska vi få svar på alla frågor som det gåtfulla lönnmördarhotellet ruvar på.
 
Det blir alltså mer "John Wick" för Keanu Reeves.
 
Lionsgate kikar också på möjligheten att expandera det våldsamma universumet ytterligare. Planen är att ta John Wick in i gamingvärlden med ett rejält påkostat tv-spel, något som varit på gång sedan i höstas.
 
Ser du fram emot mer ”John Wick”?
| 26 maj 2023 22:01 |