Film

Skribent

Thomas Linnaeus

21 maj 2023 | 10:00

Otroligt! “John Wick”-filmerna har tjänat över en miljard dollar

Keanu Reeves mördarmaskin är lika skicklig på att döda som att dra in stålar.
Efter fyra filmer har “John Wick”-serien dragit in över en miljard dollar, rapporterar Variety. Det intressanta med dessa filmer är att varje ny del har blivit mer framgångsrik än den föregående. I skrivande stund har “John Wick: Chapter 4” biljettintäkter på 426 miljoner dollar.
 
Vänder vi tillbaka klockan till 2014 så kan vi se att den första “John Wick” drog in 86 miljoner. Filmen gick förvisso plus på bio, men det var hemmasittarna som hyrde “John Wick” som ledde till att tvåan sattes i produktion. Därefter släpptes “John Wick: Chapter 2” under 2017 med en ännu större budget. Det var en lyckad satsning, eftersom uppföljaren drog in 174 miljoner dollar.
 
Vid det här laget var det ingen tvekan om att en trea skulle släppas. Under 2019 släpptes “John Wick: Chapter 3 – Parabellum” som tjänade in 327 miljoner dollar. Någon som antagligen är jättelycklig över detta är Joe Drake, som är ordförande för Lionsgate som ligger bakom serien:
 
- Denna milstolpe är ett bevis på Chad Stahelskis och Keanu Reeves otroliga arbete, tillsammans med Basil Iwanyk och Erica Lee, som har gjort det till sin mission att överträffa sig själva med varje nästkommande film i denna franchise. Vi kunde inte vara mer tacksamma för våra globala filmbesökare som tog oss till denna otroliga prestation.
 
Än så länge har ingen “John Wick 5” bekräftats, men gissningsvis är en uppföljare på gång. Tills dess återvänder Keanu och gänget till spinoffen “Ballerina” - där Ana de Armas spelar lönnmördare.
| 21 maj 2023 10:00 |