Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 mars 2023 | 09:51

Nya detaljer kring John Wick-serien ”The Continental”

John Wicks actionpackade värld utökas med en prequelserie. Nu vet vi mer om "The Continental" som får premiär i september på Prime Video.
• ”John Wick”-filmerna får en prequel-serie på tre avsnitt
• ”The Continental” utspelar sig i New York på 70-talet
• Fokus ligger på unga Winston och Charon samt hotellets bakgrund
• Svensk premiär på Prime Video hösten 2023
 
Bioaktuella ”John Wick: Charter 4” är inte sista gången som vi får kliva in i denna våldsamt snygga värld. Nu släpps nya detaljer kring tv-serien ”The Continental” som kommer på streaming senare i år.
 
I en intervju med Collider avslöjar producenten Erica Lee att serien ska utspela sig i 70-talets New York. ”The Continental” ska också besvara alla frågor fansen kan ha kring det mystiska hotellet där lönnmördare håller till. I fokus står Ian McShanes och Lance Reddicks karaktärer men sådär 40 år yngre:
 
- Vi kommer få följa en ung Winston och en ung Charon. Vi diskuterade tidslinjen men vi kände att vi ville göra en prequel, det gav oss mer fria händer, säger producenten.
 
- Men vad jag tror att folk älskar med John Wicks värld är att få veta mer om hotellen och alla påskägg. Man får veta så lite i varje film, så folk ser nog fram emot att få veta mer om The Continental. Vem städar? Hur är personalen? Hur kommer man in på hotellet? Hur görs guldmynten? Med den här tidslinjen och miljön får vi verkligen djupdyka i allt det.
 
Och självklart blir det actionpackat mellan varven, om än kanske inte lika intensivt som i filmerna:
 
- TV är generellt mer karaktärsbaserat. Men det blir mycket action i avsnitten. Ettan börjar med en actionscen. Det är en bra balans. Ettan och trean har enormt mycket action. Tvåan blir lite mer story, berättar Erica Lee.
 
I samma artikel avslöjas det att ”The Continental” kommer bestå av tre långfilmslånga avsnitt (då snackar vi 90 minuter, inte nödvändigtvis ”John Wick: Chapter 4”-långt).
 
Det är sen tidigare klart att Colin Woodell spelar hotellföreståndaren Winston och Ayomide Adegun tar rollen som conciergen Charon. Ett tungt namn i rollistan är Mel Gibson. En kul detalj är att svenska Charlotte Brändström (”Maktens ringar”, ”The Witcher”) regisserar ett avsnitt.
 
Och premiären? Den är planerad till september i år. För svenska tittare hamnar serien på Amazons streamingtjänst Prime Video.
| 27 mars 2023 09:51 |