Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 september 2012 | 12:01

Johan Falk laddar för tredje vågen

Anders Nilsson, mannen bakom filmsnuten, planerar för ännu en omgång filmer.

Videohyllorna landet över rensas för att göra plats åt höstens brottsvåg. Johan Falk-serien är tillbaka med sex nya filmer, varav fem går till Bluray och DVD under hösten. Jakob Eklund är tillbaka som Göteborgspolisen som leder gruppen för särskilda insatser. Men någon pensionering finns inte i sikte.

- Den här historien är inte färdigberättad förrän jag är färdig med säsong 3, avslöjar Anders Nilsson, regissör, för MovieZine.se.

Anders Nilsson skrev manus och regisserade de tre allra första filmerna - "Noll tolerans", "Livvakterna" och "Den tredje vågen" - innan Falk gick och blev massproduktion. Men även här har han varit nära involverad i filmerna och regisserat flera.

En skillnad blir dock att filmserien får klara sig utan karaktären Frank Wagner i fortsättningen. Joel Kinnaman har som bekant börjat få något större roller i Hollywood. När andra säsongens sista film ("Johan Falk: Kodnamn Lisa", på bio i februari) kommer på tal i vår intervju häromveckan, svarar Kinnaman:

- Det är då hela upplösningen kommer på historien med Frank Wagner. Mycket av det som drog mig till projektet från början, är det som händer i den filmen.

"Johan Falk: Spelets regler" inleder den andra serien 28 september. En längre intervju med Anders Nilsson kommer inom kort. 

| 1 september 2012 12:01 |