Film

Skribent

Mats Karlsson

24 januari 2015 | 18:00

Joaquin Phoenix om avhoppet från "Doctor Strange"

Skådespelaren avslöjar att trots avhoppet är han öppen för framtida superhjälteroller.
När det avslöjades att Joaquin Phoenix var i förhandlingar med Marvel att spela Doctor Strange var det många som höjde på ögonbrynen. Dessvärre slutade det med att Phoenix tackade nej till rollen, som istället gick till Benedict Cumberbatch. MovieZines Viktor Jerner fick möjligheten att prata med Phoenix, där skådespelaren berättar varför han tackade nej och hur han ser på superhjältefilmer och stora studios.

- När det gäller "Doctor Strange"-filmen så längtar jag efter att få se den, jag gillar Benedict Cumberbatch och tror att han kommer vara fantastisk i den. Det var inte något för mig bara. Jag funderade över det och hade samtal med Marvel om det, men slutligen bestämde vi oss gemensamt för att det inte var rätt grej. Det är möjligt att något i den stilen dyker upp igen i framtiden.

Även om Phoenix håller sig i indiegenren vill han påtala att det inte per automatik betyder att alla indiefilmer är fantastiska.

- Jag är verkligen inte en av de som bara gillar indiefilmer och säger "fuck the studio". Jag gillar studiofilmer och tycker helt ärligt att det finns väldigt många indiefilmer som är helt jävla bedrövliga. Jag är i princip öppen för allt om jag är intresserad av karaktären och filmskaparen, det är det viktigaste.

Phoenix som knappast har varit synonym med studiofilmer passar på att berömma Marvel Studios.

- Många serietidningskaraktärer skapades på 60-talet och de är faktiskt ofta riktigt intressanta om man gräver lite. De har allt som man vill att en karaktär ska ha. Tyvärr tonas mycket av det där ner när filmerna ska göras eftersom de kostar runt 200 miljoner dollar och därmed måste tilltala så många människor som möjligt. Man kan ju göra den typen av filmer riktigt bra och jag tycker att Marvel har lyckats med det.

Hela intervjun med Joaquin Phoenix publiceras i mars.
| 24 januari 2015 18:00 |