RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

25 juli 2014 | 21:00

Rykte: Marvel har hittat sin "Doctor Strange"

Ingen mindre än Joaquin Phoenix sägs vara aktuell för rollen.
Marvel Studios gör sig redo för att lansera ännu en serietidningskaraktär på vita duken, "Doctor Strange". Med Scott Derrickson på plats som regissör återstår nu bara den lilla detaljen att hitta en huvudrollsinnehavare.

Enligt The Wrap ligger Joaquin Phoenix bäst till. Källor påstår att skådespelaren och studion haft flera samtal om rollen, även om inget kontrakt ännu är påskrivet. 

Phoenix, hyllad för sina senaste insatser i "Her" och "The Master", är som bekant inte främmande för udda roller. Men frågan är om han vill sälja sin själ till Marvel, som vanligtvis vill skriva kontrakt på flera uppföljare.

Det är iallafall tydligt att Marvel siktar på en ny skådis som tidigare inte har förknippats med superhjälteroller. Bland äldre rykten har det nämnts namn som Johnny Depp, Tom Hardy och Benedict Cumberbatch. 

I helgen förväntas det komma mer nyheter om "Doctor Strange" när Marvel håller i sin årliga presentation på Comic-Con i San Diego. Får vi kanske veta mer om deras val av skådespelare då?
| 25 juli 2014 21:00 |