Film

Skribent

Jakob Åsell

9 juli 2019 | 11:30

”Joker” med Joaquin Phoenix är inte baserad på serietidningarna

Regissören Todd Philips går sin egen väg med superskurken.
DC Comics-fans får stilla sina förväntningar inför den nya filmen om Batmans ärkefiende - "Joker". Regissören Todd Phillips ("Baksmällan") säger i en ny intervju med den brittiska filmtidningen Empire att de inte använt någonting från serietidningarna för att forma sin berättelse.
 
Filmen "Joker" fick sitt ursprung när Phillips gick till Warner Bros. med pitchen att göra en film om Jokern i samma anda som Martin Scorseses "Taxi Driver". En oputsad "origin story" som skulle utspela sig i New York under tidigt 80-tal och erbjuda en ny twist på en ikonisk karaktär.
 
Phillips tycks fortfarande hålla fast vid att hans film, med Joaquin Phoenix i huvudrollen, är ett fristående verk:
 
- Vi följde inte någonting från serietidningarna, vilket kommer göra folk arga. Vi skrev bara vår egen version av var vi tänkte att en man som Jokern kunde ha kommit ifrån. Det var det som intresserade mig. Vi gör inte ens en film om Jokern, utan en berättelse om att bli Jokern. Det handlar om den mannen, säger Phillips i intervjun.
 
I den alternativa ursprungshistorien följer vi Arthur Fleck, en misslyckad ståuppkomiker som på något vis går över till den kriminella banan. Regissören tillägger i Empire-intervjun att Joaquin Phoenix var hans förstaval för huvudrollen ända sen förproduktionen:
 
- Vi hade ett foto av honom ovarnför datorn medan vi skrev. Vi tänkte hela tiden - Gud tänk om Joaquin faktiskt kommer att göra det här!
 
Om ni av någon outgrundlig anledning har missat trailern till "Joker" - så kan ni se den här.
 
"Joker" kommer på bio 4 oktober. 
 
Vad säger ni om detta? Har vi några upprörda DC-fans här?
  
| 9 juli 2019 11:30 |