Klipp

Skribent

David Sjögren

28 oktober 2014 | 16:00

Joaquin Phoenix 40 år: Här är hans kanske roligaste ögonblick

En av vår tids mest hyllade skådespelare går in i 40-årskrisen lagom till den kommande "Inherent Vice".
Idag fyller den både svåre och fantastiske Joaquin Phoenix 40 år, och det ska vi självklart fira. Den Puerto Rico-födde skådespelaren har genom filmer som "Gladiator", "Walk the Line", "The Master" och "Her" blivit en av 2000-talets största. Även "Two Lovers" och "Reservation Road" förtjänar i mina ögon att nämnas bland hans mest minnesvärda prestationer.

Ett av hans karriärs roligaste ögonblick är emellertid denna misslyckade (fast ändå jättelyckade) och bortklippta tagning från Paul Thomas Andersons "The Master", där Phoenix och den framlidne Philip Seymour Hoffman inte klarar av att följa manus utan att skratta.


Även en scen i en hiss fick sig en blooper när en man i bakgrunden helt sonika bestämde sig för att släppa väder. Det skulle jag då aldrig våga göra med Joaquin Phoenix på klaustrofobiskt avstånd - notera hur han också är den ende som inte finner flatulensmannens påhitt underhållande utan istället försöker stanna i sin karaktär:


Phoenix och Andersons nya samarbete "Inherent Vice" får biopremiär i januari. Är ni peppade? Och vilken roll tycker ni är Phoenix bästa?
| 28 oktober 2014 16:00 |