Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 augusti 2015 | 09:00

Jeremy Irvine försvarar "Stonewall"

"Jag hoppas att vi har gjort historien rättvisa."
Igår skrev vi om protesterna mot Roland Emmerichs kommande drama ”Stonewall”. HBTQ-grupper manar till bojkott för filmen som sägs ”vittvätts” de viktiga historia händelserna vid The Stonewall Inn år 1969.

De transsexuella aktivisterna som startade upproret mot diskriminerande poliser lyser med sin frånvaro i trailern. Filmens hjälte är istället en påhittad gaykille, spelad av Jeremy Irvine.

Skådespelaren har gått ut på Facebook till filmens försvar:

- Till alla som är oroliga över mångfalden i ”Stonewall”. Jag såg filmen förra veckan och jag kan försäkra er om att den representerar nästan alla etniciteter och samhällsklasser. Marsha P. Johnson är en stor karaktär i filmen, och även om det råder oklarheter kring vem som kastade den första stenen i upproret, är det en fiktiv svart transvestit som gör det i vår film.

Irvine skriver att han var "otroligt nervös" innan han tog rollen som Danny.

- Jag vet hur känsligt ämnet är för många. Men Roland Emmerich är en av de mest lyhörda och uppriktiga människor jag har jobbat med. Jag hoppas att vår ensemble inte bara har gjort den viktiga historien rättvisa, men att vi också har gjort en bra film.

Regissören Roland Emmerich har också delat en kommentar på sin Facebook-sida, där han berättar varför han skapat en fiktiv berättelse kring de verkliga händelserna. Även han står fast vid att de verkliga hjältarna från Stonewall-upproret hedras i filmen.
| 8 augusti 2015 09:00 |