Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2023 | 09:35

Jennifer Lawrence var nära nobba "Hunger Games" - på grund av "Twilight"

"Jag ville aldrig bli den kändaste personen på planeten", berättar stjärnan i en ny intervju.
Rollen som Katniss Everdeen i 2012 års dystopiska succé "The Hunger Games" gjorde Jennifer Lawrence till stjärna över en natt. De fyra filmerna spelade in 2,9 miljarder dollar på bio och lade grunden för en imponerande filmkarriär.
 
Men allt hade kunnat sett annorlunda ut för den begåvade nykomlingen, som slog igenom med en Oscarsnominerad roll i "Winter's Bone" (2010). I en intervju nyligen berättade skådespelaren hur hon provfilmade för Bella i "Twilight" något år tidigare, och vad som hände sen:
 
- Jag provfilmade för "Twilight". De nobbade mig direkt. De ringde inte ens tillbaka. Men mitt liv hade blivit helt annorlunda. Jag fick "Hunger Games" ett år senare. Det var nog efter "Winter's Bone", berättar Lawrence.
 
- Men det var nära att jag inte gjorde "Hunger Games", eftersom "Twilight" då hade kommit ut och jag såg hur fansen reagerade.
 
 
Avskräckt av vampyrtokiga fans och paparazzis jakt på Kristen Stewart och de andra "Twilight"-huvudrollerna började Jennifer Lawrence tveka - var rampljuset verkligen något för henne?
 
- Jag försökte att prata igenom mitt beslut med folk när rollen erbjöds mig, men det var svårt att förklara... den nivån av kändisskap. Jag insåg att det kunde bli lika stort som "Twilight" och det hade aldrig slagit mig innan. Jag ville ju göra indie-filmer, och bra filmer. Jag ville aldrig bli den kändaste personen på planeten.
 
Lawrence verkar iallafall ha sluppit förbannelsen som följer många skådisar efter en stor franchise. Hon är inte bara förknippad med Katniss men även med flera andra, Oscarsbelönade och hyllade roller. Och nu närmast: sexkomedin "No Hard Feelings" på bio på fredag.
 
- Jag såg till att släppa filmer mellan "Hunger Games" så att jag inte bara blev känd för den franchisen, säger hon.
| 27 juni 2023 09:35 |