Film

Skribent

MovieZine

22 februari 2018 | 10:15

Jennie Silfverhjelm får ny storroll i "Beck"-filmerna

Hon är smart, kaxig och ärlig. När nya Beck-filmen ”Utan uppsåt” har premiär i mars får tittarna lära känna Martin Becks efterträdare Alex Beijer. Hon spelas av Guldbaggenominerade Jennie Silfverhjelm från "All Inclusive".
Martin Beck har varit chef för Beckgruppen - ända fram till nu. I nya filmen "Beck - Utan uppsåt" kliver Alexandra "Alex" Beijer in för att ta över hans jobb. En rekrytering som tas emot med blandade känslor i Beck-teamet.
 
Jennie Silfverhjelm är inte helt okänd för Beck-tittarna. Hennes karaktär introducerades för första gången i "Beck - Ditt eget blod", i ett möte med Steinar Hovland (Kristofer Hivju) i Jordanien, där hon var placerad på utlandstjänst för Interpols räkning. När Steinar och Alex möts nästa gång är det för att konkurrera om samma jobb – Martin Becks tidigare tjänst.
 
- Jag har följt Beckfilmerna genom åren och känner mig otroligt hedrad att som första kvinna få axla rollen som gruppchef. Min karaktär Alex kliver in i en tuff värld med både styrka och sårbarhet som jag tror kommer att tillföra ny dynamik i Beckgruppen, säger Jennie Silfverhjelm i ett pressmeddelande.
 
 
När nya gruppchefen Alexandra ”Alex” Beijer gör entré i "Beck – Utan uppsåt" hittas en kvinna med skyddad identitet mördad i sitt hem. Det blir början på en otäck historia fylld av maktutövande, våld och kvinnomisshandel och ett fall som tar flera överraskande vändningar.
 
Jennie Silfverhjelm har en lång karriär från Dramaten på sitt CV och Guldbaggenominerades för sin prestation i "All inclusive" i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll. Hon har även medverkat i prisade "Gentlemen" och filmatiseringen av Jonas Gardells romansvit "Torka aldrig tårar utan handskar".
 
"Beck - Utan uppsåt" får premiär på C More lördagen den 3 mars. Årets fjärde och sista film "Beck - Djävulens advokat" släpps lördagen den 7 april.
| 22 februari 2018 10:15 |