Serie

Skribent

Alexander Svensson

24 maj 2024 | 19:00

Jeffrey Wright hoppar på säsong 2 av "The Last of Us"

Den hyllade dramaserien har fått med ett stort namn på rollistan inför säsong 2!
Jeffrey Wright hoppar på “The Last of Us”! Skådespelaren som tidigare i år nominerades för en Oscar för sin roll i “American Fiction” gör nu Pedro Pascal och Bella Ramsey sällskap i andra säsongen av HBOs prisbelönta dystopi.
 
Wright kommer att spela Isaac, ledaren för en militia i det postapokalyptiska USA. Karaktären är med i “The Last of Us Part 2”, spelet som nya säsongen baseras på, och även där gestaltas han av Wright. Med tanke på det är det kanske inte särskilt överraskande att Wright nu fått chansen att reprisera rollen. 
 
Såhär glad lär Wright inte se ut i "The Last of Us", som knappast är en serie känd för sin munterhet.
 
Utöver "American Fiction" är Jeffrey Wright bland annat känd för att spela Felix Leiter i Daniel Craigs "Bond"-filmer, Betee i "Hunger Games" och Bernard i "Westworld".
 
Säsong 2 av “The Last of Us” är i skrivande stund under inspelning. Pedro Pascal och Bella Ramsey återvänder i huvudrollerna som Joel och Ellie, och bland nytillskotten finns (förutom Jeffrey Wright) Kaitlyn Dever (“Dopesick”), Isabela Merced (“Madame Web”), Danny Ramirez (“Top Gun: Maverick”) och Tati Gabrielle (“The 100”). Premiären avses bli av under 2025.
 
HBO släppte för övrigt nyligen de första bilderna från säsong 2 av "The Last of Us". De kan ses här.
| 24 maj 2024 19:00 |