Film

Skribent

Viktor Jerner

12 juli 2016 | 01:00

Javier Bardem blir Frankenstein i Universals monsterfranchise

Wow, de lyckas verkligen locka till sig riktigt stora namn till de här filmerna.
För knappt ett dygn sedan rapporterade vi om Alex Kurtzmans kommande "The Mummy"-remake när de första bilderna på Sofia Boutellas titelkaraktär landade. Den påkostade filmen är tänkt att bli starten på en ny massiv franchise hos Universal, med deras klassiska monster - exempelvis Dracula, Frankenstein och Wolfman - i centrum.

Hittills har filmbolaget imponerat stort när det gäller skådespelarna som de har lyckats få med på det här tåget, med namn som Tom Cruise och Russell Crowe (som Dr. Jekyll) i "The Mummy" och Johnny Depp i en kommande "The Invisible Man"-film. Förhoppningsvis är det inte bara lönekuverten som lockar, utan också upplägget, idéerna och berättelserna. 

Nu rapporterar Variety att ytterligare en smått legendarisk skådespelare är på väg in till den här filmserien, ingen mindre än Oscarsvinnaren Javier Bardem. Han är nämligen just nu i förhandlingar om att axla rollen som Frankenstein, eller rättare sagt Frankensteins monster. Allt är inte helt klart än, men med största sannolikhet är jobbet hans.

Varietys källor menar att Bardem förmodligen först kommer dyka upp som biroll i en annan monsterfilm, för att sedan få en egen film framöver. "The Mummy" spelas in just nu, så kanske får vi se någon sorts kort Frankenstein-cameo redan nästa sommar när den har premiär? 

Jag har enormt förtroende för Bardem och tror att han kan ge Boris Karloff en värdig match. Vad tror ni? 
| 12 juli 2016 01:00 |