Film

Skribent

Viktor Jerner

10 juli 2016 | 23:00

Smygtitt: Sofia Boutella som en badass ny version av "The Mummy"

Det går riktigt bra just nu för den här unga skådespelerskan.
För bara några år sedan var det få i filmvärlden som visste vem Sofia Boutella var, men när Matthew Vaughns underhållande "Kingsman: The Secret Service" landade på biograferna världen över hamnade hon mitt på den internationella radarn. Hon gör där rollen som den livsfarliga lönnmördaren Gazelle vars främsta vapen är hennes rakbladsvassa benproteser (jag skojar inte), och den härliga karaktären gjorde att den unga sångerskan och dansaren från Algeriet blev uppskattad skådespelerska över en natt.

Sedan dess har stora roller börjat rulla in och den allra största hittills är tveklöst den i Alex Kurtzmans kommande "The Mummy"-reboot, där hon spelar den mytomspunna titelkaraktären. Den här gången är det alltså en kvinnlig mumie som vaknar upp i modern tid och ställer till med diverse apokalyptiska problem, vilket jag gillar skarpt. Vid sin sida har hon skådespelare som Tom Cruise, Annabelle Wallis och Russell Crowe (som Dr. Jekyll!), så hon är minst sagt i gott sällskap.

Idag har vi fått den allra första titten på hur Boutellas version av mumien ser ut, då Just Jared har publicerat ett massivt gäng bilder från dagens inspelning i London. Ta en titt:Jag tycker att de har fått till en riktigt ball stil och det är skönt att se att hon inte knallar omkring i någon sorts motion capture-dräkt. Förhoppningsvis kan också filmen - som planeras bli starten på en massiv franchise med Dracula, Frankenstein och resten av Universals klassiska monster - leverera något minnesvärt och vasst i den allt mer snåriga blockbuster-djungeln.

"The Mummy" landar inte på bio förrän nästa sommar, men innan dess ser Sofia Boutella ta sig an karaktären Jaylah i Justin Lins "Star Trek Beyond":Är ni sugna på en ny "The Mummy"-film, eller känns det bara som ytterligare ett blekt och oinspirerat Hollywood-projekt? 
| 10 juli 2016 23:00 |