Film

Skribent

Jakob Åsell

18 juli 2019 | 11:00

Javier Bardem är aktuell för Disneys "Den lilla sjöjungfrun

Den Oscarsbelönade skådespelaren förhandlar med Disney om att spela Ariels far, kung Triton  i nyversionen av "Den lilla sjöjungfrun".
Tätt inpå nyheten att Harry Styles förhandlar med Disney om rollen som pris Eric i "Den lilla sjöjungfrun" läggs nästa nya namn på bordet. Den spanske "No Country for Old Men"-skådespelaren Javier Bardem uppges vara i diskussioner med Disney om rollen som Ariels överbeskyddande far, havskungen Triton i den planerade live-action-remaken, skriver Variety.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Bardem belönades med en Oscar för sin obehagliga roll i bröderna Coens "No Country for Old Men" och har tidigare spelat Kapten Salazar i Disneyfilmen "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge".  Bardem arbetar just nu med Denis Villeneuves "Dune".
 
Sen tidigare står det klart att Halle Bailey får rollen som Ariel medan Melissa McCarthy är klar för rollen som Ursula i Disneyfilmen som regisseras av Rob Marshall. Jacob Tremblay och Awkwafina närmar sig även rollerna som Ariels vänner fisken Blunder och måsen Måsart. Vem som spelar krabban Sebastian är ännu oklart.
 
Nyversionen kommer att innehålla originalsångerna från den animerade 80-talsfilmen i kombination med nyskrivna stycken från kompositören Alan Menken med låttexter av Lin-Manuel Miranda, som ligger bakom succémusikalen "Hamilton". Disneys "Den lilla sjöjungfrun" väntas ha premiär 2021, studion har även en nyversion av Mulan på gång.
 
 
Vad säger ni? Är Javier Bardem rätt man för att bära treudden?
| 18 juli 2019 11:00 |