Film

Skribent

Jakob Åsell

17 juli 2019 | 08:00

Harry Styles aktuell för Disneys "Den lilla sjöjungfrun"

One Direction-artisten förhandlar med Disney om att spela prins Eric i nyversionen av "Den lilla sjöjungfrun".
Nyligen blev det klart att den långfilmsdebuterande R&B-sångaren (gruppen Chloe x Halle) Halle Bailey får huvudrollen i Disneys kommande spelfilms-version av "Den lilla sjöjungfrun" (1989). Rollsättningen har mötts med applåder men även väckt en del starka reaktioner på nätet, eftersom Bailey inte är vit.
 
MovieZines Daniel S Ogalde tog sen upp debattämnet i sin krönika "Svarta Ariel är det bästa som hänt Disney!". Frågan är om det potentiella valet av Harry Styles som sjöjungfruns kärleksprins Eric kommer att röra upp en liknande känslostorm. Popstjärnan och "Dunkirk"-skådespelaren sitter nämligen i tidiga förhandligar med Disney om att få spela mot Halle Bailey i den planerade live-action-remaken, skriver Variety.
 
Styles var, tillsammans med Miles Teller och Ansel Elgort, länge även med i diskussionerna om att spela "The King" i Baz Luhrmanns Elvis-film, men rollen gick istället till det mer okända namnet Austin Butler ("Once Upon a Time in Hollywood"). Men när en dörr stängs öppnas ju, som bekant, ofta en annan och Harry Styles kan snart göra sig redo att lägga till en helt ny betydelse bakom den sjöjungfru-tatuering som han sedan tidigare bär på underarmen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Utöver Halle Bailey är Melissa McCarthy även klar för rollen som Ursula i Disneyfilmen som regisseras av Rob Marshall. Nyversionen kommer att innehålla originalsångerna från den animerade 80-talsfilmen i kombination med nyskrivna stycken från kompositören Alan Menken med låttexter av Lin-Manuel Miranda, som ligger bakom succémusikalen "Hamilton".
 
 Är Styles tatuering ett tecken på att denna casting är "meant to be"? Det återstår att se.
 
Vad tycker ni om valet av Harry Styles som prins Eric?
| 17 juli 2019 08:00 |