Film

Skribent

Tobias Andersson

21 januari 2023 | 13:08

Jason Voorhees gör comeback på vita duken

”Ki, ki, ki, ma ma, ma”. ”Fredagen den 13:e” ska få reboot av originalskaparen Sean S. Cunningham.
Snacka om scoop från skräcksajten Bloody Disgusting! Regissören bakom första ”Fredagen den 13:e” ska se till att reboota serien. En av 80-talets största skräckfilmsikoner ska alltså göra comeback och göra allt i sin makt för att tonåringarna vid Crystal Lake inte ska överleva natten.
 
Turerna kring slasherfranchisen har varit många med rättighetstjafs mellan regissören Sean S. Cunningham och manusförfattaren Victor Miller, vilket resulterat till att vi inte sett en ”Fredagen den 13:e” film sedan 2009 års reboot. Men efter en långdragen rättsprocess ser de båda ut att ha nått någon form av överenskommelse då Miller nu ska få producera en prequelserie om Jason Voorhees.
 
Hur som helst vill inte Cunningham vara sämre, så tillsammans med manusförfattaren Jeff Locker och regissören Jeremy Weiss ska de börja jobba på en ny film inom ”Fredagen den 13:e”-franchisen. Idén kläcktes genom deras arbete med filmen ”The Night Driver”.
 
– Sean (Cunningham reds.anm.) anlitade mig för att göra en omskrivning av ”The Night Driver” och efter att ha arbetat nära med regissören Jeremy Weiss och honom föll det sig naturligt att prata om en ny ”Fredagen den 13:e”, sa Jeff Locker till Bloody Disgusting.
 
Och Sean ser ut att haka på.
 
– Jeremy och jag presenterade vår drömreboot av ”Fredagen den 13:e” med Seans välsignelse att fortsätta utveckla den med honom.
 
"He´s back, the man behind the mask". Sjöng chockrockaren Alice Cooper en gång i tiden när han gjorde soundtracket till den sjätte filmen i den blodiga franchisen. Nu är mördaren med hockeymask snart tillbaka igen!
 
De håller tummarna för att de har nått någon form av konsensus efter rättighetstvisten. Om deras idé skulle inkräkta på Victor Millers rättigheter så har de en plan B om hur de ska få tillbaka Jason till biografdukarna.
 
– Prequelserien har återuppväckt intresset för en ny film så vi hoppas att hajpen kommer inspirera båda sidor att gå samman och ge oss Jason på bioduken igen för första gången på 14 år. Men vi har också en Plan B för en uppföljare till originalet som vi tror att fansen kommer att älska och bör undvika allt juridiskt trassel.
 

Läs också Jason Voorhees återvänder utan hockeymask i “Fredagen den 13:e”-prequel

 
Vill du återse Jasons när han slaktar dumdristiga tonåringar på Camp Blood?
| 21 januari 2023 13:08 |