Film

Skribent

Mats Karlsson

20 oktober 2014 | 17:00

Jason Momoa pratar "Aquaman"

För första gången kommenterar skådespelaren om sin kommande roll som Aquaman.
Redan i december förra året ryktades det om att Jason Momoa skulle vara med i Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice". I juni påstod Hitfix att Momoa då hade skrivit på för att spela Aquaman och i förra veckan bekräftade Warner Bros att Momoa var deras vattenman. Nu har Jason Momoa valt att ge en första kommentar om sin kommande rolltolkning.

- Jag blev tillfrågad och gjorde min provspelning, men jag blev tvungen att hålla det hemligt. Nu är jag riktigt, riktigt glad att jag inte behöver vara tyst längre, för det var jobbigt för mig, säger Momoa till ComicBook.

- Jag vet inte vem regissören är, jag vet lika lite som alla andra. Jag vet i alla fall att "Justice League" blir först, men vet inte så mycket om den. Fast jag gissar på att det kommer bli en hel del om hans ursprung.

Momoa som kommer från Hawaii har även polynesiskt blod i sig och berättade hur han kommer dra nytta av det i filmen.

- Jag har ridit delfiner förut, så det kommer jag att klara av. Men det bästa är att de polynesiska gudarna, Kahoali, Maui är vattengudar, så kommer att bli en stor ära för mig att få spela en vattenkaraktär.

Även om Momoa själv inte vet så mycket om "Aquaman" har The Aquaman Shrine koll på läget. Enligt sajten ska Aquamans nemesis Black Manta bli skurken i "Aquaman". Dessutom ska Aquamans förrädiska bror Ocean Master dyka upp i filmen.

Om tidigare rykten stämmer kommer vi att få se Aquaman närmast i "Batman v Superman: Dawn of Justice" som får premiär 25 mars 2016.
| 20 oktober 2014 17:00 |