Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2022 | 07:20

James Gunn tar över DC Studios

"The Suicide Squad"-regissören kommer bli DC:s svar på Marvel-chefen Kevin Feige.
DC har hittat sin egna Kevin Feige till slut. Regissören James Gunn och producenten Peter Safran kommer att dela på ansvaret som DC Studios (tidigare DC Films) nya VD:ar och medordförande.
 
Tanken är att de ska övervaka den långsiktiga planeringen av DC-filmatiseringar på bio och tv men också utveckla, regissera och producera egna projekt. James Gunn har tidigare regisserat "The Suicide Squad" och spinoff-serien "The Peacemaker" åt studion. Peter Safran har producerat filmer som "Shazam!" och "Aquaman".
 

Vad innebär det för DC?

 
DC Films har genom åren fått hyfsade framgångar för sina superhjältefilmer. Inom DC Extended Universe hittar vi bland annat "Wonder Woman" och "Justice League", och fristående från dem finns "Joker". Men det har också varit tydligt för fans att det saknas en klar vision för det gemensamma universumet, speciellt när man sneglar mot Marvels filmer och tv-serier som rullar som ett väloljat maskineri. Warner Bros beslut att skrota DC-filmen "Batgirl" fick många fans att ge upp hoppet.
 
Det blir nu upp till Gunn och Safran att ena DC-hjältarna, skissa upp en hållbar framtidsplan och indirekt också övertyga DC-fans att en ljus framtid väntar.
 
- Vi är hedrade över att få tjäna DC-karaktärerna som vi har älskat sedan barnsben. Vi ser fram emot att samarbeta med de mest begåvade manusförfattarna, regissörerna och skådespelarna i världen för att skapa ett integrerat universum som fortfarande låter konstnärerna visa sina unika uttryck, kommenterar både i ett gemensamt uttalande.
 
 
Gunn och Safran får infinna sig på det nya jobbet från 1 november. De kommer att arbeta direkt under Warner Bros VD David Zaslav. Gunn ska fokusera på det kretiva arbetet medan Safran tar hand om den tråkiga affärsbiten, skriver Hollywood Reporter.
 
Den senaste superhjältefilmen från DC är "Black Adam" med Dwayne Johnson. På gång från DC Studios är bland annat uppföljare till "Joker" och "Aquaman", samt flera nya projekt med Henry Cavill tillbaka som Superman. Det sägs att Cavill ska få göra "Man of Steel 2" samt ytterligare två andra projekt.
| 26 oktober 2022 07:20 |