Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2022 | 19:00

Efter ”Black Adam”: Här är alla kommande filmer från DC

Under 2023 släpps det inte mindre än fyra nya DC-filmer. Då kommer vi bland annat få återse Shazam och The Flash.
Bioaktuella "Black Adam" gick kanske inte hem hos kräsna kritiker, men publiken (speciellt amerikanska DC-fans) faller som flugor inför åsynen av Dwayne Johnson som hård antihjälte. Filmen har skyhöga publikbetyg på Rotten Tomatoes - de bästa sedan "The Dark Knight", sägs det! - och kommer med lite tur att bli början på en ny riktning hos DC.
 
Och inte nog med det. Dwayne Johnson och DC har återuppväckt vårt intresse för Superman, och nu står det klart att Henry Cavill kommer tillbaka för en eller flera filmer! Det finns med andra ord mycket att se fram emot i detta serietidningsuniversum, som genom åren gett oss storslagna filmiska äventyr som "Wonder Woman" och mörka draman som "Joker".
 
Nedan tar vi en titt på de kommande DC-filmer som är bekräftade och på gång. Bara nästa år har hela fyra stycken premiär. Se upp, Marvel!
 
 

Shazam: Fury of the Gods - 17 mars 2023

 
Shazam! Med ett magiskt ord förvandlades en pojke till superhjälte i 2018 skönaste serietidningsadaption. Tack, David F. Sandberg! Såklart är peppen hög när samme regissör nu återvänder för att ta med Billy och resten av superfamiljen på nya äventyr. Och det är inga dåliga namn som ansluter sig till uppföljaren. Vi kommer få se Helen Mirren och Lucy Liu som systrar med gudalika krafter.
 
 

The Flash - 23 juni 2023

 
Problembarnet Ezra Miller har förhoppningsvis fått ordning på sina problem tills det är dags att lansera ”The Flash” på bio. För den här solofilmen har fans väntat på länge. Vi fick möta den lika snabba som underhållande Barry Allen i ”Justice League” (2017) och sen dess har projektet… inte direkt gått fram i blixtfart. Men ju mer vi får höra om handlingen - som väver samman olika tidslinjer och hämtar in Michael Keatons Batman! - desto mer låter detta som ett riktigt spännande DC-projekt.
 
 

Blue Beetle - 18 augusti 2023

 
Visst finns det plats även för några nykomlingar i DCEU. "Blue Beetle" låter oss lära känna en mexikansk tonåring som får en dräkt med superkrafter från en utomjordisk skalbagge (kan detta bli DC:s svar på Spider-Man?). Xolo Maridueña (känd från "Cobra Kai") spelar huvudrollen som tonårige Jaime Reyes, den första latino-superhjälten att få en egen långfilm. Puertoricanska löftet Angel Manuel Soto ("Charm City Kings") står för regin, och ett namn som sticker ut i rollistan är Susan Sarandon - hon spelar skurken Victoria Kord, en nyskriven karaktär för filmen.
 
 

Aquaman and the Lost Kingdom - 25 december 2023

 
Den femtonde filmen i DCEU är också en efterlängtade uppföljare på den mest framgångsrika hittills i denna franchise - "Aquaman" från 2018. James Wan återvänder för att regissera Jason Momoa, Amber Heard och Dolph Lundgren i ett nytt undervattensäventyr. Det lilla vi vet om handlingen utlovar "en urgammal kraft som släpps lös" och "en obekväm allians för att rädda Atlantis från förödelse".
 
 

Joker: Folie à deux - 4 oktober 2024

 
”Joker” med Joaquin Phoenix var en av 2019 års bästa filmer om du frågar mig. Och en perfekt, fristående historia - allt behöver inte få uppföljare. Ändå blir man både nyfiken och riktigt taggad när man får höra att regissören Todd Phillips planerar att para ihop Joaquin Phoenix med Lady Gaga - i en musikal! Här kommer vi få följa Jokern på dårhuset Arkham när han får ihop det med sin psykiater, Harley Quinn. 
 
Vilken av DC-filmerna ser du mest fram emot? Kommentera nedan.
| 25 oktober 2022 19:00 |