Serie

Skribent

Anders Eklöf

5 augusti 2021 | 08:38

James Gunn svarar på Scorseses kritik om superhjältefilmer

"The Suicide Squad"-aktuella regissören James Gunn tror att Martin Scorsese kritiserade Marvel-filmer för att "The Irishman" skulle få mer uppmärksamhet i media.
För några år sedan släpptes den över tre timmar långa filmen "The Irishman" på Netflix, av regissören Martin Scorsese. Som du kanske minns kritiserade ofta Scorcese Marvel-filmerna i media vid den här tiden och kallade dem bland annat för "inga riktiga filmer", något som han fått kritik för. 
 
Nyligen var den "The Suicide Squad"-aktuella regissören James Gunn nyligen med i MTV-podcasten "Happy Sad Confused", där han passade på att ta upp kritiken och menar att Scorsese gjorde det för att "The Irishman" skulle få mer uppmärksamhet i pressen. 
 
- Han skapade sin film i skuggan av Marvel-filmerna, så han använde det för att få uppmärksamhet för något han inte fick den uppmärksamhet som han ville ha, säger James Gunn i podcasten
 
 
Regissören, som ju även ligger bakom Marvel-rullarna "Guardians of the Galaxy", passade även på att säga att Scorsese är "en av de bästa filmskaparna som existerat" och att han håller med om en del kritik mot Marvel. 
 
- Jag kan inte berätta hur många gånger jag har pratat med regissörer innan de gick och gjorde en storfilm och sa, "hörru, låt oss göra något annorlunda med de här stora filmerna. Låt oss göra dem till något annorlunda än allt som har kommit före dem", och sedan se dem tillgodose varje studio-infall och bli uppbruten, uppriktigt sagt, säger han. 
 
Martin Scorsese gjorde kanske något bra ändå, för "The Irishman" sågs nämligen av 26 miljoner människor första veckan
 
Vad tycker du om Scorseses kritik mot Marvel-filmerna? Har James Gunn rätt? 
| 5 augusti 2021 08:38 |