Film

Skribent

Mats Karlsson

10 december 2019 | 21:45

"The Irishman" sågs av 26 miljoner första veckan

Detta meddelar Netflix innehållschef Ted Sarandos.
Det är inte ofta Netflix avslöjar sina tittarsiffror, men nu berättar Ted Sarandos på Netflix att den väldigt omtalade "The Irishman" har visats i 26,4 miljoner hushåll (där minst 70 procent av filmen har visats).
 
Netflix räknar med att de första 28 dagarna kommer visa upp ett resultat på 40 miljoner nådda hushåll för Scorseses gangsterdrama.
 
Tidigare i veckan kom en rapport från analysföretaget Nielsen, som presenterade ett tittarestimat på 17,1 miljoner de första fem dagarna, där endast 18% hade sett hela filmen.
 
För att sätta siffrorna i perspektiv har "Bird Box" fortfarande rekordet med fantastiska 80 miljoner nådda hushåll den första månaden. Andra omtalade Netflix-titlar som "The Highwaymen" och "Triple Frontier" genererade 40 respektive 52 miljoner första månaden, medan "El Camino" visade upp 25 miljoner första veckan.
 
"The Irishman" var dock en dyr investering för Netflix, som enligt rapporter har en produktionsbudget runt 175 miljoner dollar. Sarandos gav följande kommentar om deras stora risktagning:
 
- Det var låga odds på att Martin Scorsese skulle göra en fantastisk gangsterfilm med Robert De Niro, Joe Pesci och Al Pacino.
 
"The Irishman" finns att streama på Netflix.
| 10 december 2019 21:45 |