Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 januari 2019 | 08:50

Netflix avslöjar: "You" har setts av 40 miljoner tittare

Enligt deras beräkningar kommer även nya "Sex Education" att nå 40 miljoner tittare under sina första fyra veckor.
Netflix har alltid varit väldigt hemlighetsfulla när det har kommit till sina tittarsiffror, men deras senaste succéer har varit för bra för att inte skryta om. För några veckor sedan avslöjade streamingjätten att originalfilmen "Bird Box" hade lockat hela 45 miljoner tittare under sin första vecka - den siffran sägs nu ha ökat till hela 80 miljoner.
 
Det går visserligen inte att bekräfta Netflix siffror, då de inte delar med sig av den här typen av information av sina serier på ett offentligt sätt. Enligt Netflix själva kräver de att minst 70 % av en film eller ett avsnitt av en tv-serie ska ha setts, för att de ska räkna det som en visning.
 
I sin kvartalsrapport för Q4, som publicerades under natten till idag, avslöjade de att deras nya tv-serie "You" (som släpptes sista veckan av december), i vilken vi får följa en ovanligt påhittig, metodisk och hänsynslös stalkerkille med siktet inställt på drömtjejen, redan har hunnit ses av hela 40 miljoner tittare. 
 
Vilket är intressant med tanke på att serien som från början var en Lifetime-serie i USA med såpass få tittare att den kanalen inte ville göra en andra säsong - men där Netflix nu har tagit över och kommer att producera en andra säsong själva.
 
 
I kvartalsrapporten avslöjade Netflix även att deras nya originalserie "Sex Education", med bland annat Mikael Persbrandt i en av rollerna, också beräknas nå 40 miljoner tittare under sina första fyra veckor på streamingtjänsten.
 
Har du hunnit ta del av "Bird Box", "You" och "Sex Education" ännu? Vad tyckte du om titlarna - är de värda sin framgång? Kommentera gärna nedan!
| 18 januari 2019 08:50 |