Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2023 | 09:00

James Gunn förnekar ryktet om en ny "Justice League"

DC-chefen svarade på nyfikna fans frågor på Twitter.
James Gunn, regissören och manusförfattaren som blev DC-boss, vill reda ut några rykten. Det finns inga planer på en ny "Justice League"-film, skriver Deadline. Inte heller har han blivit beordrad att packa sin kommande "Superman: Legacy" med diverse DC-karaktärer.
 
Häromveckan bekräftade Gunn att nya Superman-filmen skulle introducera hjältar som Hawkgirl, Mister Terrific och Green Lantern. Snart rapporterades det online att Warner Bros-chefen David Zaslav hade beordrat Gunn att stoppa in fler karaktärer.
 
Själv förnekar han ryktet: "Självklart inte", svarar Gunn när han blir tillfrågad i sociala medier.
 
Ett fan frågade även om det fanns planer på att samla flera heta superhjältar i en reboot av "Justice League". Det korta svaret blev "nej".
 

Animerad "Justice League" släpps 2024

 
Men däremot blir det en animerad film av "Justice League: Crisis on Infinite Earths" som släpps under 2024. Då kommer också en animerad version av Alan Moore klassiska grafiska roman "Watchmen".
 
DC har haft ett kämpigt år med flera biofilmer som underpresterat starkt. Nu ligger studions hopp till James Gunn och Peter Safran, som överser en rejäl nystart för hela DC:s filmuniversum. Först ut är Superman med en ny film på bio 2025. David Corenswet spelar huvudrollen.
| 24 juli 2023 09:00 |