Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 juli 2023 | 11:30

Två år kvar till "Superman: Legacy" - och rollistan bara växer

En taggad James Gunn avslöjar vilka som ska spela Green Lantern, Hawkgirl och Mister Terrific i den första superhjälterullen från nya DC.
Den 11 juli 2025 blir det premiär för "Superman: Legacy", ett nytt steg för DC Films. Under James Gunns ledning ska superhjältestudion stöpas om, och det första projektet är alltså en reboot av Stålmannen, en av tidernas populäraste hjältar.
 
Den relativt okände David Corenswet fick nyligen rollen som Superman aka Clark Kent. Vi vet också att Rachel Brosnahan ska spela kärleken Lois Lane.
 
Nu avslöjar regissören ytterligare tre skådisar och deras karaktärer, via Deadline:
 
Nathan Fillion ("Firefly") spelar Guy Gardner aka Green Lantern
Isabela Merced ("Dora and the Lost City") spelar Hawkgirl
Edi Gathegi ("For all Mankind") spelar Mister Terrific
 
Nathan Fillion i James Gunns "Guardians of the Galaxy vol. 3"
 
"Om två år har "Superman: Legacy" premiär. Det kan verka långt bort för många av er, men för mig är det nära! Vi har mycket att göra innan dess. Men jag har inte varit mer exalterad inför ett nytt projekt på evigheter... och den här rollistan som sakta börjar falla på plats, herrejösses", skriver Gunn på nya plattformen Threads.
 
Fler stora roller återstår att fylla, bland annat Lex Luthor. Enligt ryktet finns bröderna Alexander och Bill Skarsgård med bland James Gunns favoriter till skurkrollen. Fortsättning följer...
 

Vad handlar "Superman: Legacy" om?

 
Det här blir inte ännu en origin story. James Gunn har tidigare bekräftat att filmen ska handla om Clark Kent som försöker balansera livet som journalist med sitt alter ego som världens starkaste hjälte. Filmen utspelar sig när han bara har varit Superman i några få år. Trots alla nya karaktärer är det relationen mellan Clark och Lois Lane som kommer att stå i fokus.
 
Med tanke på Gunns tidigare filmer i Marvel och DC:s universum kan vi nog vänta oss något mindre mörkt och mer lättsamt än "Man of Steel" - men han har sagt att filmen inte blir en komedi.
 
Vad har ni för förväntningar på James Gunns "Superman: Legacy"? Kommentera gärna.
| 12 juli 2023 11:30 |