Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2023 | 08:30

Alexander och Bill Skarsgård slåss om ikonisk skurkroll i "Superman: Legacy"

Bröderna sägs figurera på en lista med kandidater för James Gunns "Superman: Legacy".
I helgen inleddes provfilmningarna för "Superman: Legacy", den kommande rebooten från DC och regissören James Gunn. Tre skådespelare slåss om rollen som Stålmannen och lika många skådespelerskor hoppas bli Lois Lane.
 
En viktig roll återstår att fylla, och det är som skurken Lex Luthor. Enligt källor till Hollywood Reporter finns både Alexander Skarsgård och Bill Skarsgård med på Gunns lista över favoriter.
 
Den ikoniske skurken Lex (som ju egentligen heter Alexander) har skildrats som en narcissistisk och galen forskare i serietidningarna, för att sedan bli en makthungrig och stenrik VD. Gene Hackman spelade honom i "Superman" från 1978 och vi har sett både Kevin Spacey, Jesse Eisenberg och Michael Rosenbaum tackla rollen på film och tv sedan dess.
 
Alexander Skarsgård var senast aktuell i en storfilm som hämndlysten viking i "The Northman" och vi har också sett honom i Brandon Cronenbergs bisarra "Infinity Pool". Sen får man inte glömma rollen som stenrik svensk knös i HBO-serien "Succession".
 
Bill Skarsgård blev känd världen över som Pennywise i "Det"-filmerna. Nyligen spelade han kylig skurk i "John Wick: Chapter 4" - bara den kala hjässan saknas och han skulle kunna misstas för Lex Luthor. Bill har redan ryktats vara aktuell för en stor DC-roll...
 
 
Inspelningen av "Superman: Legacy" börjar tidigt 2024 och premiären är satt till sommaren 2025.
 
Alexander eller Bill - vem ser du helst i rollen som Lex Luthor?
| 27 juni 2023 08:30 |