Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2017 | 13:00

James Gunn bekräftar ”Guardians of the Galaxy vol. 3”

Men det låter osäkert om regissören vill komma tillbaka.
I vår samlas galaxens väktare på nytt. Det galet underhållande rymdäventyret ”Guardians of the Galaxy” får en uppföljare, och bakom kameran står återigen James Gunn. En regissör som hunnit bli både varm i kläderna och mer lekfull och experimentell, av den senaste trailern att döma

Det förvånar nog ingen att Marvel har långt gångna planer för det här omaka gänget. Guardians har bekräftats vara en del av kommande ”Avengers: Infinity War” (premiär 2018), och någon gång därefter ska de få en tredje film. Det bekräftar James Gunn i en ny intervju med Complex:

- Det blir en ”Guardians 3”, den saken är säker. Vi försöker klura ut hur. Jag försöker tänka ut vad jag vill göra, det handlar om det. Jag måste komma på var jag vill vara och vad jag vill göra de kommande tre åren av mitt liv.

- Jag vill göra en ny storfilm, men blir det ”Guardians”, eller något annat? Det ska jag fundera på de kommande veckorna.


Gunn med Chris Pratt på inspelningen av "Guardians of the Galaxy Vol. 2".

Gunn låter inte helt säker på om det blir han som regisserar även ”Vol. 3”. Kanske är allt han behöver en paus från Marvels universum, för att få göra något annat i ett par år. Förra året svarade han lika svävande under en frågestund på Facebook:

- Jag vet inte vad jag ska göra efter ”Guardians 2”. Marvel vill att jag ska fortsätta. Jag är inte säker på vad jag vill. Jag vill först bara göra ”Guardians of the Galaxy Vol. 2” till den bästa möjliga filmen. 

"Guardians of the Galaxy Vol. 2" släpps på bio 26 april.
| 16 mars 2017 13:00 |