Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juli 2022 | 15:15

James Cameron kan lämna över ”Avatar 4” till en annan regissör

”Har lite andra grejer som jag är intresserad av att göra”, säger filmskaparen.
”Avatar” må vara James Camerons bebis, men de framtida uppföljarna kan få klara sig utan honom. En ny intervju med filmtidningen Empire avslöjar att regissören klurar på en del andra projekt, och kanske inte vill låsa upp sig vid planeten Pandora för länge.
 
- ”Avatar”-filmerna tar upp all min tid. Jag utvecklar några andra projekt som också känns spännande. Jag tror kanske så småningom - efter trean eller fyran - att jag lämnar över stafettpinnen till en regissör som jag Iitar på, så att jag kan göra andra grejer som jag är intresserad av. Eller inte. Jag vet inte, säger James Cameron.
 
 
Det är snart 13 år sedan hans banbrytande sci-fi ”Avatar” gick upp på bio, och i december är den långa väntan på uppföljaren över. ”Avatar: The Way of Water” kommer att följas av ”Avatar 3” vintern 2024 - de två filmerna spelades in samtidigt.
 
Planen är att fortsätta med ”Avatar” 4 och 5 - men det hänger såklart på publiken och biointäkterna:
 
- Det blev för mig mer spännande för varje film. Film nummer fyra är helt otrolig. Det är en motherfucker. Jag hoppas verkligen jag får göra den. Men allt beror på marknaden. Trean är klar så den kommer ut oavsett. Jag hoppas verkligen vi får göra fyran och femman också, för de berättar en stor övergripande historia, säger Cameron.
 
 

Cameron liknar "Avatar"-uppföljarna med "Sagan om ringen"

 
Under den senaste veckan har Cameron och hans skådespelare bjudit Empire på en lång rad scoops och nya filmbilder. Vi har bland annat fått veta att Kate Winslet spelar en orädd na'vi-ledare och krigare, och att Sigourney Weaver den här gången gestaltar Jake och Neytiris tonårsdotter (otippat!).
 
Cameron har bland annat liknat sitt jätteprojekt med Tolkiens kända fantasysagor:
 
- Jag vill inte bara göra en film och en till och en till. Jag vill berätta en större historia. Jag sa till Fox: tänk er att en bokserie som "Sagan om ringen" fanns och att vi filmatiserar den. Jo, det lät bra i teorin, men jag var själv tvungen att hitta på böckerna att adaptera.
 
 
Här är också en första bild på Stephen Langs rollfigur, skurken Miles Quaritch som nu själv har blivit en avatar:
 
- Han är större, han är blåare och han är förbannad. Men han är kanske också mer ödmjuk. När man har fått två na'vi-pilar genom kroppen måste det ha någon slags påverkan på en, säger skådespelaren.
 
"Avatar: The Way of Water" får svensk biopremiär 14 december.
| 4 juli 2022 15:15 |