Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 juni 2022 | 21:35

Nya bilder från "Avatar 2" visar upp Kate Winslets karaktär

Winslet spelar en "djupt lojal och orädd ledare" i James Camerons "Avatar: The Way of Water".
Med knappt ett halvår kvar till biopremiären av James Camerons "Avatar"-uppföljare lägger PR-teamet in nästa växel. Ikväll släpptes ett par nya bilder från den efterlängtade filmen, och här får vi se hur Kate Winslet ser ut som blå Na'vi-krigare.
 
 
Tidningen Empire är först med att avslöja att Winslet spelar en rollfigur vid namn Ronal, en krigare från planeten Pandora. Skådespelerskan berättar:
 
- Hon är djupt lojal och en orädd ledare. Hon är stark. En krigare. Även inför en stor fara och med en baby på väg är hon med sitt folk och slåss för det hon älskar. Hennes familj och hennes hem.
 
Ronal leder Metkayina-stammen tillsammans med Tonowari, spelad av Cliff Curtis.
 
Ronal kommer att få en viktig roll i det kommande äventyret, och förväntas komma tillbaka även i "Avatar 3". Havet är hennes hem och Winslet fick lära sig att hålla andan under vatten i hela sju minuter för att klara av den krävande inspelningen.
 
Men hon visste antagligen vad hon gav sig in på. Filmen återförenar Kate Winslet med "Titanic"-regissören, 25 år efter deras senaste blöta mastodontsuccé.
 
 
Filmen utspelar sig tio år efter händelserna i den banbrytande sci-fi-filmen"Avatar" (2009) där Jake Sully, Neytiri och deras barnaskara ställs inför nya hot och utmaningar på planeten Pandora. I andra roller får vi återse Sam Worthington, Zoe Saldana och Sigourney Weaver.
 
"Avatar: The Way of Water" får svensk biopremiär 14 december.
| 30 juni 2022 21:35 |