Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2022 | 07:00

Sigourney Weaver spelar tonåring i "Avatar: The Way of Water"

Den 72-åriga skådespelerskan såg fram emot utmaningen i James Camerons uppföljare.
Att Sigourney Weaver skulle komma tillbaka i uppföljaren till "Avatar" har vi vetat länge. Men hur exakt - det har varit en hemlighet tills nu. Hennes rollfigur Dr. Grace Augustine dog i originalfilmen, men med hjälp av CGI-magi och performance capture är Sigourney tillbaka med en helt ny roll att spela.
 
Empire avslöjar att skådespelerskan spelar tonåriga Kiri, som är Jake och Neytiris adoptivdotter.
 
- Jag tror att vi alla minns hur det var att växa upp. Det gör definitivt jag. Jag var 180 cm lång redan som elvaåring. Jag kände på mig att Kiri skulle känna sig obekväm för det mesta. Hon söker efter vem hon är. Jag såg fram emot att få den utmaningen av Jim.
 
 
Och det låter som att James Cameron inte behövde ångra sig. Regissören berättar:
 
- Det är en stor utmaning för en skådespelare att spela någon som är flera årtionden yngre. Men Sigourney blev helt enkelt yngre. Hon såg yngre ut, hon fick mer energi och hon förblev Kiri under hela vår capture-period. Hon fick ett glow i ansiktet och hade kul.
 
 
Uppföljaren till 2009 års blockbuster-succé "Avatar" utspelar sig mer än tio år senare, och följer Jake Sully (Sam Worthington) och Neytiri (Zoe Saldana) som måste skydda sin familj från nya hot på planeten Pandora. Filmen får biopremiär i december.
 
Häromdagen fick vi också en första bild på Kate Winslets na'vi-karaktär, en orädd krigare och ledare.
 
| 2 juli 2022 07:00 |