Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2023 | 11:45

Goda nyheter från James Cameron! Sci-fi-favoriten får flera uppföljare

Fansen har väntat länge på en uppföljare till den underhållande sci-fi-rullen "Alita: Battle Angel". Men det kan bli fler än så.
2019 års "Alita: Battle Angel" gjorde kanske ingen dundersuccé på bio, men lämnade många fans suktande efter mer.
 
Nu kommer det första officiella beskedet om en uppföljare från producenten och manusförfattaren James Cameron. I en intervju med Forbes, som handlar om hans husförsäljning otippat nog, avslöjar filmskaparen planer på fler filmer:
 
- Jag jobbar på "Avatar" i Wellington och Los Angeles. Och på de nya "Alita: Battle Angel"-filmerna kommer jag jobba från Austin, så det kändes inte längre logiskt för oss, säger han angående att sälja lyxranchen i Kalifornien.
 
I vintras meddelade producenten Jon Landau att diskussioner pågår med Robert Rodriguez om att återbesöka Alitas cyberpunk-värld.
 
Medan Cameron har mycket av sin uppmärksamhet riktad mot de kommande "Avatar"-filmerna, låter det alltså som att Robert Rodriguez får ta hand om hans andra baby och förvandla Alita till en ny film-franchise.
 
I den första filmen, baserad på en japansk mangaserie, såg vi Rosa Salazar som en storögd robotflicka med minnesförlust. Hennes scener gjordes med motion-capture i en i övrigt live-action-värld. Christoph Waltz och Jennifer Connelly medverkade också i actionäventyret som spåddes bli en flopp men till slut spelade in 400 miljoner dollar på bio.
| 11 juli 2023 11:45 |