Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 december 2022 | 21:06

En lovande uppdatering kring ”Alita Battle Angel 2”

Producenten bakom ”Avatar”-filmerna vill återbesöka ”Alita Battle Angel” med en uppföljare.
Om bara en vecka är det premiärdags för ”Avatar: The Way of Water”, den efterlängtade uppföljaren till ”Avatar” från 2009. Om allt går vägen kommer James Cameron att hålla sig sysselsatt på planeten Pandora i många år framöver. Men det finns även planer på andra uppföljare, som producenten Jon Landau avslöjar.
 
Det handlar om det Robert Rodriguez-regisserade manga/cyberpunk-äventyret om den storögsa robothjälten Alita (Rosa Salazar), som Cameron skrev manus till. Filmen från 2019 fick hyfsade (om än inte fantastiska) biointäkter men har många fans som gärna vill se mer.
 
Under gårdagens ”Avatar”-premiär i London fick Deadline en positiv uppdatering:
 
- Det finns en liten film som heter ”Alita Battle Angel” som vi gärna vill återbesöka och göra en uppföljare på. Vi pratar med Robert (Rodriguez) om det, och förhoppningsvis blir det av.
 
Men Jon Landau vill inte lova när en eventuell tvåa skulle kunna stå klar:
 
- Jag vill inte sätta något tidsmål, svarar producenten.
 
 
"Mäktiga robotstrider väcker tonårsgrabben inom mig, och det krävs kanske inte så mycket mer för att se förbi det ganska platta manuset. Jag är iallafall engagerad i Alitas utveckling och kamp, och nyfiken på var hon kan ta vägen i en eventuell uppföljare", skrev jag inför biopremiären för snart fyra år sen.
 
 
Vill du också se en uppföljare på "Alita Battle Angel"? Kommentera gärna.
| 7 december 2022 21:06 |