Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2019 | 09:00

"Alita: Battle Angel" spås bli årets första flopp

Mycket talar emot James Camerons påkostade filmspektakel.
Den har inte premiär förrän nästa vecka, men en del har redan dömt ut "Alita: Battle Angel" som årets första flopp.

Analytiker har räknat ut att science fiction-filmen kommer att spela in under 25 miljoner dollar under sina första fem dagar i USA, vilket är rent katastrofalt för en storfilm.

The Wrap skriver att "Alita" förväntas dra in max 50 miljoner dollar totalt i USA, och allt hänger nu på en stor succé utomlands. Det gäller särskilt att filmen går hem i Kina, en stor men oberäknelig filmmarknad som med lite tur kan rädda en storfilm.

- Den sista veckan i februari får vi se hur "Alita" klarar sig internationellt. Man vill inte hamna i en position där allt hänger på Kina. Ibland kan en film som "Warcraft" bli en stor succé tack vare Kina, men det är alltid en svår marknad att förutse, säger en boxoffice-kännare.

Producent James Cameron och regissör Robert Rodriguez har lagt runt 150-200 miljoner dollar på manga-filmatiseringen, som följer en halvmänsklig cyborg 500 år in i framtiden.

I jämförelse har snarlika cyberpunk-filmer som "Blade Runner 2049" och "Ghost in the Shell" tyvärr floppat på bio på senare år. "Alita: Battle Angel" verkar inte heller få särskilt positiva recensioner, och det är få som snackar om filmen just nu, vilket experterna menar kan bli en kostsam flopp för 20th Century Fox.
 
 
"Alita: Battle Angel" får svensk biopremiär 13 februari. Flopp eller succé, vad tror ni? Tyck till i kommentarerna nedan!
| 6 februari 2019 09:00 |