Skribent

Mats Karlsson

4 september 2013 | 18:30

Jakten på Elvis Presley har börjat

"The Last King of Scotland"-regissören Kevin Macdonald kommer att filmatisera Peter Guralnicks biografi om Elvis Presley, "Last Train to Memphis".

Kevin Macdonald vars första spelfilm "The Last King of Scotland" blev Oscarsbelönad, har hittat en ny intressant person att göra film om. Macdonald kommer att göra en film om Elvis Presley som är baserad på Peter Guralnick biografi "Last Train to Memphis", rapporterar Variety.

Den som har fått uppdraget att förvandla Guralnicks bok till manus är John Fusco och har tidigare skrivit manus till "Young Guns", "The Forbidden Kingdom" och den kommande uppföljaren "Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Destiny".

Guralnicks biografi fokuseras på Presleys tidiga år, när han gick från vanlig tonåring till superstjärna. Producenterna är nu på jakt efter en ung sångare som kan passa för rollen. De har lagt upp en hemsida där man kan ladda upp en provspelningsvideo.

Så alla som tycker att de kan bli en bra Presley kan sjunga en valfri Elvislåt och ladda upp videon på Young Elvis Casting.

| 4 september 2013 18:30 |