Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 februari 2018 | 07:30

Han tar över som Hamilton i ny tv-serie

Jan Guillous superagent har blivit... norsk. Skådespelaren Jakob Oftebro tar över rollen som senast axlades av Mikael Persbrandt.
På bioduken har bland andra Peter Stormare och Mikael Persbrandt delat på rollen som Carl Hamilton, den svenske spionen skapad av Jan Guillou. När TV4 nu gör en tv-serie kring karaktären blir han yngre - och norsk. Variety skriver att rollen har gått till Jakob Oftebro.
 
Den 32-årige skådespelaren har synts i "Max Manus", "Kon-Tiki" och "Tyskungen" samt tv-serierna "1864" och "Monster" - aktuell på SVT.
 
- Vi har haft ögonen på Jakob en lång tid, och har äntligen hittat rätt projekt för honom! Han är en av Skandinaviens mest begåvade talanger och perfekt för rollen som en ung Hamilton, kommenterar Josefine Tengblad, dramachef på C More/TV4.

- Med en reboot av "Hamilton" i internationella miljöer kan vi ta ett välkänt och älskat skandinaviskt varumärke till en ny nivå.
 
MovieZine var först med att skriva om planerna för en yngre Hamilton. Seriens producent Patrick Nebout berättade för oss i somras:
 
- Det är en mer sårbar, emotionell Hamilton vi ska få se. Det kan man säga. Han är yngre och han är mindre ofelbar. Han är inte så suverän.
 
Inspelningen börjar senare i år med premiär 2019. Vad tycker ni om valet av huvudroll?
| 1 februari 2018 07:30 |