Film

Skribent

Mats Karlsson

6 februari 2015 | 13:00

J.J. Abrams bemöter kritiken om ljussvärdet

Regissören berättar också om användandet av praktiska effekter och CGI.
J.J. Abrams som är smått legendarisk för sin ovilja att prata om pågående projekt väljer nu att berätta om en del detaljer i "Star Wars: The Force Awakens". Collider fick möjligheten att fråga ut Abrams om det omdebatterade lasersvärdet och arbetet med praktiska effekter vs CGI.

- Allt sedan vi visade upp ljussvärdet har jag fått många mejl. Jag har fått saker som är helt galna, folk som visar hur svärdet kommer att döda dig och hur obegripligt det är.

Abrams berättar även lite kortfattat hur man kom fram till svärdets kontroversiella design.

- Det var mängder av diskussioner och en skiss som slutligen resulterade i denna design. Det är roligt att se att folk har diskuterat lika flitigt som vi, fast i omvänd ordning.

Som Abrams tidigare har lovat är det en hel del praktiska effekter i filmen och avslöjar att man i första hand har använt CGI till att ta bort saker.

- Nuförtiden finns det mängder av tekniska hjälpmedel, men det betyder inte att de nödvändigtvis är de rätta verktygen. Det har varit flera situationer där vi har jobbat enligt den gamla skolan. Det var faktiskt så att vi använde CGI mer för att ta bort saker, än att lägga till dem.

Abrams påpekar att trots det det kommer det givetvis vara en stor del CGI i filmen.

- Det är självklart mycket CGI i filmen och jag kan knappt vänta tills ni får se kombinationen av praktiska effekter och CGI. Men det har varit väldigt viktigt att vi skulle bygga så många kulisser som vi bara kunde, så att man får en autentisk känsla och tror på det man ser.

"Star wars: The Force Awakens" får premiär 16 december.
| 6 februari 2015 13:00 |